vestnik

Jutri bo v Lendavi povečana prisotnost policistov

Vestnik.si, 7. 3. 2023
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Jutri bo v Lendavi odigrana nogometna tekma Pokala Pivovarne Union med ekipama NK Nafta 1903 in NK Olimpija.

Na javni prireditvi se pričakuje večje število navijačev iz Pomurja in iz Ljubljane, zato bo policija izvajala poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. V tem času bo v Lendavi in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.
Zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanj, pred in med samo prireditvijo, bo policija uporabljala tehnična sredstva za fotografiranje, video ter avdio snemanje, tako na stadionu kot tudi v samem mestu.
Vsi obiskovalci prireditve in ostali občani so se dolžni ravnati po navodilih policije in ostalih organov, ki bodo zagotavljali red na javni prireditvi. Osnovni namen vseh aktivnosti je preprečiti kršitve javnega reda in miru in druga odklonska ravnanja ter zagotoviti varnost ljudi in njihovega premoženja. Obenem obiskovalcem želijo, čim več športnih užitkov ter glasnega športnega navijanja ob spremljanju nogometne tekme med NK Nafta 1903 in NK Olimpija.

polica pums nk-nafta-1903