vestnik

Kako so bitko za Evropo videle policijske oči?  

ABE, 27. 5. 2019
Nataša Juhnov
Policisti iščejo tiste, ki so prižgali bakle. 
Črna kronika

Tekmo srednje velikega tveganja med Muro in Celjem zaznamovale predvsem bakle.

Tudi za policiste in kriminaliste Policijske uprava Murska Sobota se je v soboto končala nogometna prvoligaška sezona 2017/18. Murskosoboška policijska uprava je tekmo med Muro in Celjem ocenila kot dogodek s srednjo stopnjo tveganja, zato so bili v varovanje javne prireditve vključeni tudi policisti posebne policijske enote.



Na tekmi je bilo vsaj 200 navijačev domače organizirane navijaške skupine Black Gringos in več kot 4000 ostalih obiskovalcev. Pred začetkom tekme so varnostniki pri pregledu stadiona našli pet nevarnih predmetov – bakel – , ki jih je zaenkrat še neznani kršitelj prinesel na stadion. Ob vstopu na stadion je bil mladoletnemu kršitelju zasežen nevarni predmet, prav tako bakla, zoper kršitelja bo zato predlagana uvedba rednega sodnega postopka na pristojnem sodišču.

cde045a9090f70e418014c5cf9636cc7
Nataša Juhnov
Po tekmi je veliko navijačev prišlo na zelenico, a neredov ni bilo.


Med tekmo je bilo prižganih še deset bakel, policisti zato še vedno zbirajo obvestila v smeri ugotavljanja dejanskega stanja, in sicer z namenom izsleditve kršiteljev. V primeru, da se jih bo izsledilo, bodo izvedeni prekrškovni postopki zaradi kršitev določil zakona o javnih zbiranjih, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Ostalih kaznivih ravnanj policija ni obravnavala.

5de0d38efd27ac2aefd0d9fad393c6a8
Nataša Juhnov
Remi je peljal Muro v evropska tekmovanja.

Uvrstitev Mure v 1. SNL je pomurski policiji sicer na področju javnega reda in miru prinesla več dela in nove varnostne zalogaje. Na tekmah z Mariborom in Olimpijo se je namreč zbralo po 5.000 ljudi, posamezno srečanje je moralo varovati celo 200 policistov.

Nataša Juhnov
Na tekmi se je zbralo vsaj 200 članov skupine Black Gringos. 
navijači mura celje policija