vestnik

Kako so policisti silvestrovali na številki 113? Iskali so tudi pogrešano osebo

ABE, 4. 1. 2021
Nataša Juhnov
Policija. Slika je simbolična.
Črna kronika

Preverili smo, kako so prehod v novo leto pričakali v Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Murska Sobota.

Policisti Operativno komunikacijskega centra (OKC) Policijske uprave (PU) Murska Sobota so od 31. decembra od 18. ure do 1. januarja 2021 do 6. ure sprejeli 48 klicev. V 12 primerih je šlo za tako imenovane interventne dogodke, ki so zahtevali intervencijo policistov, od tega je bilo pet kršitev javnega reda in miru s pirotehničnimi sredstvi, dve kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru in ena kršitev javnega reda in miru na javnem kraju.

5c1e81aff09a639755b5a8e1ff0e92f0
Nataša Juhnov
Policija. Slika je simbolična.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so v novoletni noči obravnavali še kaznivo dejanje nasilja v družini in zaradi zaščite žrtve izrekli prepoved približevanja, na številko 113 pa so prejeli tudi klic o pogrešani osebi, ki je bila sicer čez nekaj ur najdena.

murska-sobota, policija, kontrola-prehajanja-občin
Jure Zauneker
Policija. Slika je simbolična.

V povezavi s spoštovanjem veljavnih vladnih odlokov so policisti opravili več nadzorov, kjer kršitev niso ugotovili, je za Vestnik.si še pojasnil Dejan Bagari, vodja OKC PU Murska Sobota.

novo-leto policisti