vestnik

Takšno razdejanje je povzročil potres v Zagrebu. Kako so ga začutili Pomurci?

D. N., 22. 3. 2020
Reuters
Posledice potresa v Zagrebu.
Črna kronika

Nekaj pred pol 7 uro zjutraj nas je prebudil potres, ki je s 5,3 magnitude pretresel Zagreb. Potres je povzročil veliko gmotne škode na stavbah in ulicah Zagreba, čutili pa smo ga tudi po vsej Sloveniji. Bralci se sprašujejo, kaj nas v tem letu še čaka.

Tako so ga začutili tudi Pomurci, ki se sprašujejo, kaj nam bo leto 2020 še prineslo. 

"Zbudilo me je, nisem verjela, da je dejansko potres. Tako neresnično se mi je zdelo. Upam, da se več ne ponovi," nam je sporočila Tadeja z Goričkega.

Bralka Elizabeta iz Murske Sobote poroča, da so potres začutili dvakrat. "V oknih je pokalo, postelja se je zelo tresla," je še zapisala. 

Tudi v Lendavi so potres začutili dvakrat, prvič ob 6.25 in drugič ob 7.02. Kot sta zapisala Evelina in Denis, se je postelja začela konkretno tresti. 

Lilijana s Cankove pravi, da so potres redno čutili, čeprav so sprva mislili, da gre za močan veter. Tudi Olga poroča, da so začele ropotati omare, potres pa je začutila dvakrat. 

Nekateri poročajo tudi, da se jim je zatresla cela hiša in da so se iz varnostnih razlogov iz nje umaknili.  

O potresnem sunku poročajo tudi iz sosednjega Porabja, kot je na družbenem omrežju zapisal bralec Akos, se je na Verici "trousila zemla". 

Bralka Gordana je zapisala, da je v času potresa sedela na tabureju pred računalnikom, ki ga je nato pomaknilo vse do roba postelje. "Omare so škripale, televizor se je tresel, od zunaj pa se je slišalo kot piš vetra, le da ta takrat še ni pihal. Imela sem občutek, da se mi vrti ali pa da mi celo postaja slabo."

intensitymap
EMSC
Žarišče potresa je bilo severno od Zagreba.

potres zagreb