vestnik

Kolesar z 2,2 promila alkohola v robnik, voznik avtomobila z 1,9 promila pridržan

Vestnik.si, 27. 7. 2020
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Pomurski policisti so konec tedna imeli veliko opravka z opitimi udeleženci v cestnem prometu.

Policijska uprava Murska Sobota poroča o štirih primerih vožnje pod vplivom alkohola v prometu. Prvi se je zgodil pretekli petek ob 21. uri, ko je v Rakičanu zaradi neprilagojene hitrosti in tudi vinjenosti – preizkus mu je pokazal 1,5 promila alkohola – na kolesarski stezi padel kolesar in se lahko telesno poškodoval.

Eno uro kasneje se je med Žihlavo in Bolehnečici zgodila prometna nesreča. Okoli 22. ure je namreč voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno stran ceste prav v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila. Pri povzročitelju nesreče je alkotest pokazal 1,8 alkohola, policisti pa bodo prometno nesreče obravnavali kot kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

f99716ad90812bbfb12c9cc3817cb4dd
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.

Policisti so v soboto okoli 19. ure v Gornji Radgoni ustavili tudi voznika avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,9 promila alkohola. »Voznik se ni strinjal z rezultatom, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje. Ves čas postopka se je voznik tudi nedostojno vedel do policistov,« poroča murskosoboška policijska uprava.

Pod vplivom alkohola je bil prav tako kolesar, ki je v nedeljo ob 16.30 v Murski Soboti med vožnjo zadel ob robnik in padel. Moški jo je lažje telesno skupil, policisti pa so mu namerili 2,2 promila alkohola.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota zaradi naštetih primerov opozarjajo, da vozite le trezni: »Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Nevarno ali nezanesljivo vožnjo lahko policistom vsakdo prijavi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost.«

alkohol promet policija