vestnik

Kolesarka umrla za posledicami torkove nesreče. Letos že 6 mrtvih na pomurskih cestah

Vestnik, 24. 5. 2021
Jure Zauneker
Prometna nesreča v Murski Soboti.
Črna kronika

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali eno prometno nesrečo z materialno škodo, tri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru ter štiri primere povoženja divjadi.

Včeraj po dvajseti uri so policiste iz Splošne bolnišnice Murska Sobota obvestili, da je zaradi posledic prometne nesreče umrla kolesarka, ki je bila udeležena v prometni nesreči v torek, 18. maja v Murski Soboti. To je letos šesta smrtna žrtev pomurskih cest.

S področja kriminalitete so policisti obravnavali tatvino goriva, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini. Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili. Meritve hitrosti bodo danes pogostejše na območju, ki ga pokriva policijska postaja Lendava.

murska-sobota, prometna-nesreča
Jure Zauneker
Prometna nesreča

Torkovo nesrečo na prehodu za pešce in kolesarje v dvojnem krožišču v Cankarjevi ulici v Murski Soboti, v kateri sta bila udeležena kolesarka in voznik avtobusa, je povzročil voznik avtobusa, ki je odvzel prednost kolesarki, ki je vozila po levi kolesarski stezi ter jo pri tem zadel. Na avtobusu ni bilo potnikov. »Kolesarka je bila v nesreči hudo telesno poškodovana. Po vseh zbranih obvestil bo zoper voznika avtobusa podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo, zoper kolesarko pa plačilni nalog zaradi vožnje po napačni strani,« so o podrobnostih nesreče takrat poročali iz Policijske uprave Murska Sobota.

kolesarka črna-kronika nova-smrtna-žrtev
Kaj zdaj berejo drugi