vestnik

Konopljo tihotapila v rezervoarju za plin

Vestnik.si, 18. 3. 2019
Pums
Zasežena konoplja. 
Črna kronika

Na avtocesti ujeli tujca s konopljo. Hrvat je končal v priporu. Bil je operativno zanimiva oseba za policiste.

Vodja oddelka za organizirano kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije (SKP) Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) Roman Medik je predstavil kriminalistično preiskavo, med katero so zasegli večjo količino prepovedane droge konoplje.


Preteklo sredo, bilo je ob 23.30, kot smo že poročali, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota na kontrolni točki Dolinsko na avtocesti v smeri Maribora pod drobnogled vzeli vozilo znamke Mercedes Benz hrvaških registrskih številk, ki ga je vozil 40-letni državljan Hrvaške. Sopotnica v vozilu je bila 26-letna državljanka R Hrvaške.

7a2e90c7e4f1574434e698daab559e7c
Nataša Juhnov
Zaseg konoplje je predstavil Roman Medik, vodja oddelkaza organizirano kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije (SKP) Policijske uprave Murska Sobota (PUMS).


Med rutinsko kontrolo voznika in sopotnice je bilo preko uradnih evidenc policije ugotovljeno, da je voznik v policijskem žargonu operativno zanimiva oseba, ki so ga kriminalisti PUMS že obravnavali za kazniva dejanja povezana s preprodajo prepovedanih drog.

99b2b1f862acc5a8db52813897d65ec0
Nataša Juhnov
Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PUMS in Roman Medik.


»V sled ugotovljenega in drugih ugotovitev policistov so bili podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, zato so se v nadaljnji postopek vključili kriminalisti SKP PUMS in vodnik službenega psa za odkrivanje prepovedanih drog. Opravljen je bil pregled prevoznega sredstva, potnikov in prtljage. Pri pregledu notranjosti vozila je službeni pes za odkrivanje drog našel manjši zavoj bele snovi, za katero se je izkazalo, da gre za prepovedano drogo kokain. V nadaljevanju postopka je službeni pes prav tako nakazal predele v vozilu, kjer je obstajala velika verjetnost prisotnosti prepovedane droge,« je pojasnil Roman Medik iz SKP PUMS.

625459df6822aa5a2c4364fd047c3dd5
Nataša Juhnov
Roman Medik


Na podlagi omenjenih ugotovitev in utemeljenih razlogov za sum, da je v vozilu skrite še več prepovedane droge, so kriminalisti odvzeli prostost obema tujcema in vozilo zasegli. Po pridobitvi odredbe Okrožnega sodišča Murska Sobota je bila opravljena preiskava vozila, kjer je bilo v prirejenem prostoru rezervoarja za plin najdeno 20 zavojev po 500 gramov prepovedane droge konoplje.


Med rutinsko kontrolo voznika in sopotnice je bilo preko uradnih evidenc policije ugotovljeno, da je voznik v policijskem žargonu operativno zanimiva oseba, ki so ga kriminalisti PUMS že obravnavali za kazniva dejanja povezana s preprodajo prepovedanih drog.

Po zasegu prepovedane droge in prevoznega sredstva je bil osumljeni 40-letni Hrvat z kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog priveden k preiskovalnemu sodniku, kateri je zoper njega odredil pripor. Hrvatico pa so izpustili po policijskem pridržanju.
droga konoplja policija avtocesta