vestnik

Kuril je suho travo, toda ogenj mu je ušel izpod nadzora

Vestnik, 2. 4. 2021
PGD Gornja Radgona
Požar v Očeslavcih.
Črna kronika

Pomurski policisti so v preteklem dnevu obravnavali tri prometne nesreče. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavanih je bilo še pet primerov povoženja divjadi, osem kaznivih dejanj in pet kršitev javnega reda.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali štiri kazniva dejanja ponarejanja listin, goljufijo, tatvino ženske denarnice z denarjem in osebnimi dokumenti ter nasilje v družini. V Očeslavcih je bilo obravnavano kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti. Domačin je zakuril suho travo, ogenj pa mu je ušel izpod nadzora in so ga pogasili gasilci.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da je v Očeslavcih gorelo na površini dvesto kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Gornja Radgona, Stavešinci in Negova. 

pgd-gornja-radgona, očeslavci, požar, suha-trava
PGD Gornja Radgona
Požar v Očeslavcih.

pgd-gornja-radgona, očeslavci, požar, suha-trava
PGD Gornja Radgona
Požar v Očeslavcih.

Obravnavan je bil tujec, ki je na nedovoljen način vstopil v našo državo tako, da se je skril v prostoru za tovor na tovornem vozilu.

Javni red je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Še dva požara v naravnem okolju

Popoldan je podrast gorela tudi v Stanetincih. Požar na površini okoli 50 kvadratnih metrov so pogasili pripadniki PGD Sveti Jurij ob Ščavnici. Ob avtocesti na relaciji Lendava - Turnišče je prav tako gorela trava, ogenj so pogasili gasilci IGE Nafta Lendava.

pums kronika-pomurskih-policistov