vestnik

Kuštanovci: Streljal s pištolo, policisti so ga obvladali

ABE, 6. 8. 2019
Nataša Juhnov
Policisti so posredovali na Goričkem. Slika je ilustrativna. 
Črna kronika

V ponedeljek pozno popoldne je v Kuštanovcih na Goričkem prišlo do dogodka, v katerem naj bi moški uporabil strelno orožje.  

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so včeraj popoldne v Kuštanovcih na Goričkem obravnavali dogodek, v katerem je moški, star okoli 60 let, grozil, da bo uporabil pištolo. Izstrelil naj bi bil sicer nekaj nabojev. "Policisti smo bili včeraj nekaj po 16. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju Policijske postaje Murska Sobota, kjer naj bi bilo uporabljeno strelno orožje. Policisti smo na kraju opravili ogled in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je v konkretnem primeru podan sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Pri storitvi kaznivega dejanja ni bil nihče telesno poškodovan. Več informacij vam zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati," je pojasnila Suzana Rauš s Policijske uprave Murska Sobota.



Po prijavi na OKC je bilo nato v Kuštanovce poslanih več policijskih patrulj, policisti pa so zaradi vseh okoliščin med posredovanjem nosili neprebojne jopiče in čelade. Moškega, ki naj bi bil med drugim grozil, da bo pobijal, so policisti po intenzivnem iskanju naposled našli in ga prijeli.

Kuštanovci pištola akcija policija