vestnik

Leto dni zapora: Pakistance je tihotapil celo v prtljažniku

ABE, 8. 8. 2019
Nataša Juhnov
Mario Nuždić je priznal krivdo. 
Črna kronika

22-letni Mario Nuždić iz Jesenic je bil na Okrožnem sodišču Murska Sobota obsojen, ker je 24. junija letos iz Hrvaške v Slovenijo tihotapil devet državljanov Pakistana.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti je potekal predobravnavni narok za 22-letnega Maria Nuždića iz Jesenic, ki so ga policisti 24. junija v Črenšovcih ujeli, ko je v enoprostornem avtomobilu tihotapil devet Pakistancev. Tri tujce je vozil celo v prtljažnem prostoru, zaradi vožnje se je eden od njih tudi poškodoval. Vsak Pakistanec, preden jih je Nuždić vzel v avto, je po besedah višje državne tožilke Desanke Novak, za zdaj še neznanemu organizatorju poti plačal 2.000 evrov. Mejo so prestopili na Šafarskem.


c3d382946eae3a33bb86d701cd87181b
Nataša Juhnov
Do odhoda na prestajanje kazni bo ostal v soboškem priporu, v katerem je od 24. junija.

Nudžić je priznal krivdo in v zameno za priznanje dobil kazen leto dni zapora. Plačati bo moral še 2.000 evrov denarne kazni. Novakova je sicer zanj zahtevala 16 mesecev zapora, a je sodnik Branko Palatin prisluhnil odvetnici Maji Šiftar Benko, ki je sodišče prosila, naj se njenega varovanca mileje kaznuje. Palatin je sicer zavrnil predlog Šiftar Benkove, da bi Nuždić kazen odslužil z delom v korist družbe, ker je tovrstno kaznivo dejanje zakrivil že na Hrvaškem. Stroške sojenja bo pokril državni proračun.

sojenje kazen tihotapci sodišče policija
Kaj zdaj berejo drugi