vestnik

Ljutomerski potapljač po potopu v Piranu umrl v Trstu 

Andrej Bedek, 3. 7. 2019
Nataša Juhnov
Policija. Slika je simbolična.
Črna kronika

Včeraj je v bolnišnici Katinara v italijanskem Trstu življenje izgubil 30-letni moški iz Ljutomera. Ljutomerčan se je v ponedeljek potapljal v Piranu, ko mu je po potopu postalo slabo. 

Koprska policija je potrdila neuradne infomacije našega portala, da je včeraj v bolnišnici v Trstu umrl potapljač iz Ljutomera. Kot je za Vestnik.si sporočil Dimitrij Marušič, vodja službe direktorja Policijske uprave Koper, so bili koprski policisti včeraj obveščeni, da je v tržaški bolnišnici Katinara umrl 30-letni državljan Slovenije, doma z območja Ljutomera.


1f24eb71b70b677324079d6aa94e66e1
Kristina Menih
Potapljača so iz bolnišnice v Izoli odpeljali na zdravljenje v Trst.


"Pokojni se je 1. julija 2019 samostojno potapljal na območju Pirana. Po zaključenem potopu je pospravil opremo, nakar mu je postalo slabo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico Izola, od tam pa zaradi suma dekompresijske bolezni v najbližjo dekompresijsko komoro, ki se nahaja v bolnišnici Katinara," je okoliščine tragičnega dogodka, v katerem je po naših informacijah umrl 30-letnik iz Ljutomera, povzel Dimitrij Marušič s Policijske uprave Koper.


Pri dekompresijski bolezni se v krvi zaradi nepravilnega dviga potapljača nabere preveč dušikovih mehurčkov, zdravi pa se lahko samo v posebnih komorah.
potapljači smrt ljutomer komora trst