vestnik

Med hišno preiskavo zasegli drogo in našli prostor za gojenje konoplje. Zoper 48-letnika bodo policisti podali dve kazenski ovadbi

Vestnik, 11. 6. 2021
PUMS
Policisti so na območju Lendave zasegli drogo in našli posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje.
Črna kronika

Policisti Policijske postaje Lendava so preteklo sredo skupaj z vodnikom službenega psa iz EVSP Murska Sobota na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na območju Lendave.

Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota, je danes sporočila, da so med preiskavo našli posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje in zasegli posušene rastlinske delce zeleno rjave barve, pripomočke za pridelavo in gojenje ter več sadik različnih velikosti, ki so bile pripravljene za gojenje v posebej prirejenem prostoru.

zasežena-droga, lendava
PUMS
Policisti so na območju Lendave zasegli drogo in našli posebej prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje.

Zoper 48-letnika bo po prejetih analizah podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika. Prav tako tudi kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja omogočanje uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu po 187. členu Kazenskega zakonika. Zoper drugega, prav tako 48-letnega državljana pa bo uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, ker je imel v posesti prepovedane droge.

konoplja lendava pp-lendava