vestnik

Klement, ki mu sodijo, ker naj bi popisal stene ljutomerskega sodišča, med obravnavo pretepel ljutomerskega sodnika

Vestnik, 15. 9. 2020
Jure Zauneker
Klement popisal stene in razbil nekaj šip na oknih Okrajnega sodišča v Ljutomeru.
Črna kronika

Po spletu se je včeraj razširila novica o fizičnem napadu na sodnika na ptujskem okrajnem sodišču. Poškodovan je sodnik ljutomerskega okrajnega sodišča Gorazd Tivadar, ki je na Ptuju v obravnavi nastopil kot priča. Po neuradnih podatkih naj bi imel zlomljen nos.

Na Policijski upravi Maribor so pojasnili, da so pred tednom dni, v ponedeljek, 7. septembra, na ptujskem okrajnem sodišču obravnavali kaznivo dejanje oviranja pravosodnih organov po 289. členu in kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe po 122. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).“Po do sedaj zbranih podatkih je omenjenega dne med obravnavo ena oseba udarila drugo osebo in jo lahko telesno poškodovala,“ je povedal Miran Šadl iz PU Maribor. Policisti o dejanju še zbirajo obvestila v predkazenskem postopku, zato drugih podrobnosti preiskave še ne morejo pojasniti.

Napad na sodnika Tivadarja, ki je v zadevi na sodišču nastopil kot priča, je izvedel Ljutomerčan Boštjan Klement. Temu na ptujskem sodišču sodijo zaradi poškodovanja tuje stvari, saj je marca lani popisal stene in z granitnimi kockami razbil nekaj šip na oknih okrajnega sodišča v Ljutomeru. Predsednik višjega sodišča v Mariboru je zadevo takrat prenesel na Ptuj.

sodišče-ljutomer, grafit
Jure Zauneker
Klement naj bi lani popisal stene in razbil nekaj šip na oknih Okrajnega sodišča v Ljutomeru.

sodišče-ljutomer, grafit
Jure Zauneker
Klement naj bi lani popisal stene in razbil nekaj šip na oknih Okrajnega sodišča v Ljutomeru.

Klement dejanje potrdil

Na novico se je sicer odzval Klement, ki je dejanje pisno potrdil. Med drugim je zapisal: "Takrat je sodnik se postavil v vlogo sodnika in začel nekaj modrovati in sem ga kar vsekal na polno, da je padel enih 2 metra na stran na klop in na eno gospo katera ga je prijela, da ni padel na tla«.  Sodniku Tivadarju v zapisu, ki ga je pridobil spletni portal Siol, očita, da zoper njega že deset let sproža postopke. »Ko se eden konča se začne drugi in to že po kmečki logiki ni normalno, ampak je to sistemsko,« še piše Klement.

Po udarcu naj bi Klement sicer zapustil sodno dvorano, ki je – po zapisanem - prepričan, da sodnik simulira poškodbo oziroma se je sam kasneje namerno poškodoval in se sedaj dela kot žrtev. Po napadu naj ne bi bil videti poškodovan. »Niti ga nisem zadel v nos,« je še zapisal Klement. Sodnik naj bi se sicer, po neuradnih podatkih, 18. septembra vrnil v službo.   

sojenje, andrej-bukovec, simbol, sodišče
Nataša Juhnov
Napad na sodnika Tivadarja, ki je v zadevi na sodišču nastopil kot priča, je izvedel Ljutomerčan Boštjan Klement.

sodišče boštjan-klement gorazd-tivadar