vestnik

Med policisti, ki bodo naloge en mesec opravljali v Severni Makedoniji, tudi Pomurec

Vestnik.si, 6. 5. 2022
Policija.si
Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 65. skupino policistov.
Črna kronika

V Severno Makedonijo je Policija napotila skupino policistov, ki bodo med 4. majem in 3. junijem pomagala tamkajšnjim kolegom pri nadziranju državne meje, v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov.

Med šestimi policisti so Robi Feher iz Postaje mejne policije Petišovci, Davor Jovanovič iz Postaje mejne policije Središče ob Dravi, Aljoša Košir iz Policijske postaje Ljubljana Moste, Martin Jakša iz Postaje mejne policije Metlika, Martin Kores iz Policijske postaje Brežice in Jure Mihelčič iz Policijske postaje Koper. Naloge bodo opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in izven območja tega mejnega prehoda, po potrebi pa pomagali v začasnem prehodnem centru Gevgelija. 

policija, severna-makedonija
Policija.si
Slovenska policija je v Severno Makedonijo napotila 65. skupino policistov.

Policiste je pred odhodom sprejel namestnik generalnega direktorja policije Janez Rupnik ter jim zaželel uspešno in varno delo. O razmerah in delu prejšnje skupine, ki se je že vrnila domov, pa je poročal Mihael Pangeršič iz Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Ljubljana. 

policija severna-makedonija petišovci robi-feher