vestnik

Mladoletni avstrijski državljan bežal pred policisti, v avtomobilu našli prometna znaka, za katera je obstajal sum, da sta ukradena

Vestnik.si, 14. 10. 2022
Vanesa Jaušovec
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v sredo, malo po 2. uri, v krožišču Industrijske in Panonske ulice opazili vozilo znamke Audi z nameščenimi nemškimi registrskimi oznakami, ki je naglo pospešilo vožnjo iz krožišča.

Policisti so takoj zapeljali za vozilom v smeri Bakovske ulice in ga  z zvočnimi in svetlobnimi znaki poskušali zaustaviti. V naselju Bakovci je voznik zavil v slepo ulico, skočil iz avta in pobegnil ter se čez nekaj minut sam vrnil na kraj. V vozilu sta kot sopotnika ostala mladoletno dekle in fant, državljana Avstrije.


Med  postopkom  je  bilo  ugotovljeno,  da  je  neregistrirano vozilo vozil mladoletni  državljan  Avstrije  brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja z nameščenimi registrskimi tablicami, ki niso pripadale vozilu. V prtljažniku vozila  sta  bili najdeni dve tabli - prometna znaka za obvoz, za katera je obstajal  utemeljen sum, da izvirata iz kaznivega dejanja tatvine. Prometni znaki so bili proti zapisniku o zasegu predmetov zaseženi. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog. V zvezi  kaznivega  dejanja  tatvine  prometnih  znakov  pa  sledi  ukrep  po  opredelitvi oškodovanca. 

pobeg policija avstrijec
Kaj zdaj berejo drugi