vestnik

Murskosoboška tožilka napihala več kot dva promila

Andrej Bedek, 26. 2. 2019
Nataša Juhnov
Policisti so murskosoboško tožilko po naših podatkih zalotili med vožnjo v opitem stanju.
Črna kronika

Uslužbenka Okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota bo ostala brez vozniškega dovoljenja.

Po nedavnem spodrsljaju, ki si ga je v noči na 8. februar privoščil šef mariborskih kriminalistov, ko so ga kolegi zasačili pijanega v prometu, se je podoben škandal zgodil še v Pomurju. Zanj je prejšnji teden poskrbela predstavnica pravosodja, po naših neuradnih podatkih okrožna državna tožilka, zaposlena na tožilstvu v Murski Soboti. Stopnjoalkohola, ki se še dopušča udeležencem v prometu, je po naših neuradnih podatkih prekoračila za skoraj štirikrat, saj je rezultat alkotesta pokazal, da je imela v organizmu vsaj dva promila alkohola.



Tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš podatka, da je prekršek storila tožilka, ni mogla potrditi, ker policija, kot je odgovorila Rauševa, na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne ali določljive fizične osebe zaradi varstva osebnih podatkov ne more dati odgovorov.

673556bb3220ceaa0e4ccb55bd8e3b73
Nataša Juhnov
Murskosoboško tožilstvo. Fotografija je simbolična.

Tožilka je po naših neuradnih podatkih prekršek naredila v svojem prostem času, pa vendar smo preverili, ali je o svojem nepremišljenem ravnanju obvestila nadrejenega v službi, vodjo murskosoboškega tožilstva Draga Fariča. Tudi on, tako kot policija, o imenu kršiteljice ni mogel govoriti, povedal pa je, da so seznanjeni s tem, da je bilo pri uslužbenki Okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti pri kontroli prometa in preizkusu alkoholiziranosti ugotovljena višja stopnja alkohola, kot je dovoljena. »V tej zvezi zaenkrat še ne vodimo kakšnega postopka proti uslužbenki,« je še dejal Farič.

Nataša Juhnov
Murskosoboško tožilstvo. Fotografija je simbolična. 
tožilka alkohol temno policija izpit Suzana Rauš drago farič
Kaj zdaj berejo drugi