vestnik

Na Goričkem zasegli 141 sadik konoplje, na območju Ljutomera slabih 300

Vestnik, 1. 8. 2019
Pums
Zaseženih je bilo 141 sadik konoplje.
Črna kronika

Zoper osumljenca bosta podani kazenski ovadbi. 

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci so v sodelovanju s kriminalisti SKP Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) in vodnikom službenega psa s psom za detekcijo prepovedanih drog, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča Murska Sobota opravili hišno preiskavo na Goričkem. Zasegli so 141 sadik rastline zelene barve v višini od 5 do 200 centimetrov, ki imajo karakteristične značilnosti konoplje, so sporočili s PUMS. Sadike je policiji izročil osumljeni.

Negovanje 2024

(FOTO) V Negovi spet v znamenju zelišč

Na gradu Negova so tudi letos izvedli tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE, kjer se je celotno dogajanje vrtelo okrog zelišč in zeliščarstva. Čez ves dan je potekala zeliščarska tržnica, na kateri so se lahko izmenjevale sadike in semena zelišč, najti je bilo mogoče pripomočke za vzgojo zelišč, izvedeti kaj več o uporabi zelišč za krepitev zdravja, za negovanje dobrega počutja, v kulinariki in negi. S tem namenom so obiskovalci lahko kupili razne čaje, kreme, mazila, soli, tinkture, hidrolate, namaze in še kaj. Iva Hari je izvedla kulinarično delavnico Z zeliščnega vrta na krožnik, Simon Veberič in Suzana Simenčič iz Alchemie Pannonice sta predstavila najpogostejše napake pri uporabi eteričnih olj, Vesna Golob je predstavila zeliščne pripravke za čiščenje kože in presnove, Sanja Lončar je predavala o zeliščnih skrivnostih za hitro polnjenje baterij, Alenka Šoštarič pa o zeliščih za boljše zdravje našega vrta. Za najmlajše je bil na voljo Apolonijin kotiček z interaktivnimi igrami in degustacijo čajnih mešanic. Sonja Jagarinec je za otroke pripravila tudi delavnico, na kateri so posadili zelišča, Družinsko gledališče Kolenc pa je izvedlo predstavo Kekec in Prisank. Obiskovalci so si pod vodstvom lahko ogledali grad in pokusili grajsko juho iz kotla, ki jo je pripravilo Turistično društvo Negova-Spodnji Ivanjci, člani društva so prav tako nastopili kot grajska gospoda.


6cc0853487e8ba412e3f9f1bf44da1c0
Pums
Zaseženih je bilo 141 sadik konoplje.



Kot še sporočajo, bodo po prejeti analizi zoper osumljenega na pristojno okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami,nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po členu 186/I Kazenskega zakonika.

Hišno preiskavo pa so policisti Policijske postaje Ljutomer opravili tudi pri občanu iz Upravne enote Ljutomer. Kot pravijo na PUMS, je bilo pri preiskavinajdenih in zaseženih 296 še rastočih sadik prepovedane droge - konoplje. Našli so tudi44 sadik konoplje, ki so bile v fazi sušenja ter 6 delno polnih PVC vreč v katerih so bili posušeni delci te rastline. Odkrita je bila tudi oprema za t.i. hidroponično gojenje konoplje. Prepovedane droge in predmeti so bili zaseženi, zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po čl. 186 KZ-1, še sporočajo.

1a96f99f0708e0e5c2b553faffbf44c2
Pums
Konopljo so našli tudi v Ljutomeru.

332e89512af2411e8b60048c50135988
Pums
Zasežena je bila tudioprema za t.i. hidroponično gojenje konoplje.

Pums
Konopljo so našli tudi v Ljutomeru. 
pums zaseg konoplje goričko