vestnik

Na neregistriranem motornem kolesu in brez vozniškega dovoljenja vozil sedemletnega otroka

Vestnik.si, 21. 2. 2020
Dani Mauko
Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik v naselju Moravske Toplice padel. Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Na znake policistov se ni odzival, zaradi neprilagojene hitrosti pa je izgubil tudi nadzor nad vozilom.

Na neregistriranem motornem kolesu brez vozniškega dovoljenja vozil otroka 

Prometni  policisti  so včeraj, okrog 19. ure med kontrolo cestnega prometa na  relaciji Bogojina – Tešanovci zaustavili voznika motornega kolesa, ki pa  znakov  policistov  ni  upošteval  in  nadaljeval  vožnjo. Zaradi neprilagojene hitrosti sta voznik in 7-letni sopotnik na motorju, v naselju Moravske Toplice padla. Tako možakar kot otrok poškodb k sreči nista utrpela. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je voznik  vozil  neregistrirano  motorno  kolo  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja  in  brez registrskih tablic. Motorno kolo mu je bilo  zaseženo, preizkus  alkoholiziranosti pa je pokazal 0,11 mg/l alkohola. Zoper voznika bo podan  obdolžilni  predlog  na  pristojno  tožilstvo zaradi večih prekrškov cestno  prometnih predpisov. Prav tako pa bo o dogodku s poročilom obveščen pristojni Center za socialno delo.

Trčil v drog razsvetljave
Včeraj, malo po 17. uri pa je v Martjancih voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na brežino in trčil v leseni drog razsvetljave. Voznik je bil v nesreči lažje telesno poškodovan.Vozniku bo izdan plačilni nalog.

Kolesar pod vplivom alkohola
Malo po 22. uri pa je v Ljutomeru zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel kolesar in se lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,85 mg/l alkohola. Kolesarju bo izdan plačilni nalog.

policija kronica prometna-nesreča