vestnik

Na svetlobne znake policije ni ustavil, izkazalo se je, da prevaža tujce

Vestnik.si, 29. 1. 2022
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Policisti so v Pomurju včeraj obravnavali tri prometne nesreče, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, osem kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Na področju kriminalitete so obravnavali nasilje v družini, neplačevanje preživnine, tatvino prodajnih artiklov v trgovini, prikrivanje, dve goljufiji, izsiljevanje, poleg tega so zasegli bankovec za 50 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen.


Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.


V naselju Stročja vas je bil opažen osebni avtomobil tujih registrskih številk, ki na svetlobne znake policistov ni zaustavil in je odpeljal naprej v smeri Radencev. V naselju Spodnji Kocjan je bil nato s pomočjo dodatnih patrulj zaustavljen. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik v Slovenijo pripeljal devet ilegalnih prebežnikov. Voznik bo do konca postopka pridržan. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča še o prometni nesreči, ki se je včeraj popoldan zgodila v Noršinski ulici v Murski Soboti. Prišlo je do trčenja dveh vozil, poškodovanih ni bilo, gasilci PGD Murska Sobota pa so protinaletno in požarno zavarovali kraj dogodka. 

pums kronika-pomurskih-policistov