vestnik

Na tekmi v Celju le ena kršitev. Policija naštela 1080 navijačev iz Pomurja

Vestnik.si, 13. 2. 2023
Loris Cipot
Pri uporabi pirotehnike ni bilo mogoče ugotoviti, kdo je sredstvo prižgal, saj so bili navijači prekriti s ponjavo, ki so jo razvili čez tribuno.
Črna kronika

Kako so policijske oči videle sobotni derbi med Celjem in Muro?

Na Policijski upravi (PU) Celje smo poizvedovali, kako je z varnostnega vidika minila sobotna tekma med Celjem in Muro. Po besedah tiskovne predstavnice celjske policijske uprave Milene Trbulin so policisti posredovali le zaradi ene kršitve javnega redu in miru ter kršitelju izdali plačilni nalog. »Pri uporabi pirotehnike ni bilo mogoče ugotoviti, kdo je sredstvo prižgal, saj so bili navijači prekriti s ponjavo, ki so jo razvili čez tribuno,« je sporočila uradna govorka celjske policije.

celje, mura
Aleš Cipot
Po oceni policije je bilo na vzhodni tribuni okoli 1.000 navijačev DNŠ Mura.

Po podatkih PU Celje se je na tekmi blizu 1000 navijačev Mure in 80 pripadnikov organizirane navijaške skupine Black Gringos, po policijski oceni pa je šlo za dogodek srednje velikega tveganja. Število policistov smo zagotovili na podlagi ocene tveganja, pridobljenih operativnih informacij in pričakovanj. Pri varovanju tekme so sodelovali tudi policisti Posebne policijske enote ter policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov. Organizator je zagotovil varovanje tudi s subjektom zasebnega varovanja, ki je naloge izvajal v skladu s svojim načrtom,« je za Vestnik.si še odgovorila Milena Trbulin.

celje, mura, tribune, navijači, gledalci
Aleš Cipot
Pri varovanju tekme so sodelovali tudi policisti Posebne policijske enote ter policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov.

policija celje-mura