vestnik

Nadzor pokazal 156 kršitev nedovoljene uporabe telefona med vožnjo

Vestnik, 15. 2. 2021
Profimedia
"Klic, sporočilo, všeček ali objava na družbenih omrežjih lahko počakajo. Za volanom ne bodite za ekranom, v prometu ne bodite na spletu." opozarjajo partnerji v akciji Varno za volanom.
Črna kronika

Od 25. januarja do 7. februarja so slovenski policisti poostreno nadzirali uporabo naprav in opreme, ki ovirajo voznike med vožnjo. Poleg tega so preverjali tudi uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov. Kaj so ugotovili?

V dvotedenski akciji Varno brez telefona je bilo na območju celotne Slovenije ugotovljenih 3590 kršitev nedovoljene uporabe telefona med vožnjo. 903 kršiteljem so možje v modrem izrekli opozorilo. Na območju Policijske uprave Murska Sobota pa je bilo zaznanih 156 kršitev nedovoljene uporabe telefona med vožnjo, 296 kršitev zaradi neuporabe varnostnih pasov in 25 kršitev, ki so bile povezane z vožnjo pod vplivom alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi. 

Policija opozarja, da motne pozornosti zaradi uporabe mobilnega telefona dokazano povečujejo tveganje za nastanek prometnih nesreč. Skupaj z ostalimi partnerji v preventivni akciji zato izpostavljajo: "Klic, sporočilo, všeček ali objava na družbenih omrežjih lahko počakajo. Za volanom ne bodite za ekranom, v prometu ne bodite na spletu."

varno-brez-telefona preventivna-akcija promet nadzor