vestnik

Navijaški konec tedna: V Beltincih brez kršitev, na derbiju (le) štiri globe

ABE, 6. 11. 2019
Aleš Cipot
Iskre so letele na igrišču, nekoliko manj na tribunah.
Črna kronika

Tudi martinov konec tedna bo za policiste nogometno obarvan. V Lendavi je prekmurski derbi v 2. SNL, v nedeljo še tekma v Murski Soboti.

Znani so ukrepi policije po nogometnem koncu tedna, ko je bila v soboto v beltinskem športnem parku na sporedu tekma med Beltinci in Gorico in v nedeljo v Murski Soboti tekma med Muro in Olimpijo.

beltinci, nogomet-2-liga-nk-beltinci-gorica
Jure Zauneker
Okoli 15 policistov je v Beltincih hitro ohladilo vroče glave in brez uporabe prisilnih sredstev razrešilo kočljiv položaj.

Po podatkih, ki so jih za Vestnik.si posredovali s Policijske uprave Murska Sobota, policisti na tekmi v Beltincih niso odkrili kršitev. Po koncu tekme je sicer skoraj prišlo do srečanja med Black Gringosi, ki so se prav tako mudili v Beltincih, in goriške navijaške skupine Terror Boys. Okoli 15 policistov je nato hitro ohladilo vroče glave in brez uporabe prisilnih sredstev razrešilo kočljiv položaj. Black Gringosi in Terror Boysi imajo namreč še iz lanske sezone v 1. SNL neporavnane račune.

beltinci, nogomet-2-liga-nk-beltinci-gorica
Jure Zauneker
Navijaška skupina Terror Boys na sobotni tekmi v Beltincih.

Za policiste so tekme med Muro in Mariborom ali Olimpijo običajno dogodki srednje velikega tveganja, tako je bilo prav tako v nedeljo v Fazaneriji. Za red in mir je na tekmi med Muro in Olimpijo po naših podatkih skrbelo vsaj 150 ljudi; od rediteljev, varnostnikov in do policistov.

mura, olimpija
Aleš Cipot
Black Gringosi so se izkazali s športnim obnašanjem na derbiju.

Na tekmi sta bili tudi obe navijaški skupini, Black Gringos in Green Dragons. Po podatkih s Policijske uprave Murska Sobota so policisti za zdaj zaradi dogodkov na derbiju izrekli štiri globe, tri zaradi kršitev določil zakona o javnih zbiranjih, in eno zaradi kršitev zakona o zasebnem varovanju. S policije so tudi sporočili, da za ostale sume storjenih kršitev policisti Policijske postaje Murska Sobota še vedno zbirajo obvestila.

Poostreni varnostni ukrepi bodo veljali prav tako to soboto, ko bo v Lendavi prekmurski derbi v 2. SNL med Nafto in Beltinci. V Lendavi namreč poteka tiha vojna med Gorgonami, organiziranimi navijači Nafte, in vodstvom kluba, potem, ko so se v vodstvu odločili, da morajo člani navijaške skupine za ogled domačih tekem za vstopnice odšteti denar, ker je zaradi njihovega obnašanja klub že moral plačati več denarnih kazni. Gorgone so tako dve domači tekmi spremljale zunaj stadiona, na ta način pa podpirajo še sedem svojih kolegov, katerim so policisti po pretepu z navijači Rogaške 21. septembra izrekli prepoved udeležbe na športnih prireditvah za čas dveh let. Že dan po prekmurskem drugoligaškem derbiju bo v nedeljo v Fazaneriji gostoval Aluminij, še ena ekipa iz vrha 1. SNL, ko je spet gotovo pričakovati množičen obisk tekme, in s tem večje število policistov in drugega varnostnega osebja na dogodku.

policija navijači tekme mura nafta beltinci