vestnik

V nesreči na Vaneči 20-letnik iz Gradišča izgubil življenje, prav tako 20-letni Dankovčan je težko poškodovan. Oba sta vozila neregistrirana mopeda, bila sta tudi brez čelad

Vestnik.si, 3. 5. 2020
Jure Zauneker
Posledice prometne nesreče na Vaneči.
Črna kronika

Na cesti med Vanečo in Šalamenci se je včeraj okoli 15.20 zgodila prometna nesreča oziroma dogodek s smrtnim izidom. Trčila sta dva mlada voznika mopedov.

vaneča, prometna-nesreča
Jure Zauneker
Posledice prometne nesreče na Vaneči.

Na cesti med Šalamenci in Vanečo se je včeraj nekaj po 15. uri zgodila prometna nesreča oziroma dogodek s smrtnim izidom. V nesreči sta bila udeležena dva voznika mopedov oziroma eno vozilo naj bi bilo motorno kolo. Eden od udeležencev je v nesreči izgubil življenje, težje poškodovani je končal v mariborskem kliničnem centru. Nobeden od njiju ni nosil čelade ali druge zaščitne opreme. 

vaneča, prometna-nesreča
Jure Zauneker
Posledice prometne nesreče na Vaneči.

Vpletena v dogodek sta doma iz Gradišča - gre za 20-letnika, ki je v nesreči umrl -, in iz Dankovec, od kod je po policijskih ugotovitvah povzročitelj nesreče, prav tako mlad 20 let. Soboto sta preživela skupaj pri delu v vinogradu od skupnega prijatelja. Z neregistriranima mopedoma, ki sta si ju domnevno sposodila pri lastniku vinograda, sta trčila čelno. Ogled kraja nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Murska Sobota. 

vaneča, prometna-nesreča
Jure Zauneker
Posledice prometne nesreče na Vaneči.

»Ob 15.20 uri smo bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila izven naselja Vaneča v (občina Puconci) na relaciji Vaneča - Šalamenci, v kateri sta bila udeležena dva voznika mopedov. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da sta na ravnem delu vozišča zaradi nepravilne strani vožnje čelno trčila dva 20-letna voznika mopedov. Zdravnik je na kraju potrdil smrt enega izmed voznikov, drugi voznik pa je bil v prometni nesreči hudo telesno poškodovan in je bil odpeljan v UKC Maribor. Oba mopeda sta bila neregistrirana, voznika pa med vožnjo nista uporabljala motorističnih čelad. Zoper povzročitelja, ki je bil nesreči hudo telesno poškodovan, bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. Kraj prometne nesreče si je ogledala preiskovalna sodnica v prisotnosti okrožne državne tožilke. Pokojni udeleženec je letošnja tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah,« so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

nesreča vaneča smrt