vestnik

Neuradno: Soboška bolnišnica mora odpuščeno pravnico vzeti nazaj v službo

ABE, 3. 12. 2019
Nataša Juhnov
Splošna bolnišnica Murska Sobota
Črna kronika

Končala se je tožba, s katero je Tatjana Petek, nekdanja uslužbenka pravno-kadrovske službe Splošne bolnišnice Murska Sobota, od delodajalca zahtevala, da jo ponovno zaposli.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah je delovno sodišče v Murski Soboti razsodilo, da je Splošna bolnišnica Murska Sobota nekdanjo uslužbenko pravno-kadrovske službe Tatjano Petek odpustila nezakonito. Bolnišnica bo morala Petkovo, ki so jo odpustili 15. marca 2018, vzeti nazaj v službo, in ji povrniti vse obveznosti iz delovnega razmerja od 15. marca 2018 dalje do danes. Sodba še ni pravnomočna.

2d61358ffaa10aa874165f341caefde8
Nataša Juhnov
Bojan Korošec

Sodišče je strankam sodbo izdalo v petek, so z delovnega sodišča sporočili na naše poizvedovanje. Bojan Korošec, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, s sodbo še ni seznanjen, je v telefonskem pogovoru povedal za Vestnik.si. Kot je dejal, je to v domeni odvetniške družbe, ki je v delovnem sporu zastopala bolnišnico. Petkova prav tako ne želi ničesar komentirati, dejala pa je, da je s sodbo zadovoljna.

Splošna bolnišnica Murska Sobota je Tatjano Petek odpustila 15. marca lani, prav na dan, ko je v bolnišnici potekala kriminalistična preiskava zaradi domnevno nezakonitih izplačil nadomestil za neporabljen dopust. Uprava Splošne bolnišnice Murska Sobota je v izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki so jo Petkovi izročili osem ur po kriminalistični preiskavi, navedla, da je eden od razlogov, zaradi katerih je prepričana, da je bila nujna odstranitev Petkove z delovnega mesta, da je avtorica anonimnega pisma, poslanega Policijski upravi Murska Sobota, ki naj bi bilo povod za kriminalistično preiskavo.

sojenje bolnica tatjana-petek bojan-korošec