vestnik

V Srbiji prijeli Walterja Horvata iz Andrejec, pohvala pomurskim kriminalistom

Andrej Bedek, 11. 9. 2019
Policija.si
Walterja Horvata sta iskali slovenska in avstrijska policija
Črna kronika

V Srbiji so včeraj aretirali slovenskega državljana, ki se je že od leta 2014 skrival pred slovensko in avstrijsko policijo. Po naših podatkih so prijeli Walterja Horvata iz Andrejec na Goričkem. Horvat je leta 2014 pobegnil iz zapora v Avstriji.

Srbski kriminalisti so včeraj odvzeli prostost slovenskemu državljanu, ki se je že od leta 2014 skrival v Srbiji, so sporočili s policije. Po naših podatkih so prijeli Walterja Horvata iz Andrejec na Goričkem. Horvat je bil v preteklosti lastnik diskoteke Night life v Andrejcih, po dostopnih podatkih pa se je kasneje ukvarjal s ponujanjem kreditov in s trgovino z nepremičninami.

»Omenjeni je v Sloveniji in Avstriji osumljen storitve več kaznivih dejanj goljufij, s katerimi si je od slovenskih in avstrijskih oškodovancev pridobil skupno premoženjsko korist preko milijona evrov. Zoper njega so slovenska in avstrijska sodišča izdala več evropskih nalogov za prijetje in predajo ter odredila razpis mednarodnih tiralic, v Avstriji pa je v letu 2014 pobegnil iz zapora med prestajanjem petletne zaporne kazni,« so zapisali na spletni strani slovenske policije.

Zapisali so še, da je prijetje Horvata rezultat dobrega sodelovanja med srbskimi, avstrijskimi in slovenskimi enotami kriminalistov za ciljno iskanje oseb in učinkovitega dela kriminalistov Policijske uprave Murska Sobota.

walter-horvat srbija policija aretacija