vestnik

Neznanca trkala na okno, želela nasilno vstopiti, zahtevala denar in pretepla moškega

I.B., 18. 9. 2019
Nataša Juhnov
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Občan na območju Beltinec je v soboto okrog 20. ure policiste obvestil, da ga je na naslovu bivanja napadel neznan moški in ga pri tem telesno poškodoval.

Policisti so ugotovili, da sta dva osumljenca prišla do hiše oškodovanca, trkala na okno in nato poskušala nasilno vstopiti v hišo skozi zaklenjena vhodna vrata. Ko je oškodovanec odprl vrata, sta vstopila v hišo in od njega zahtevala denar. Oškodovanec jima je izročil manjšo količino denarja, s čimer nista bila zadovoljna, zato sta ga pretepla in ga huje telesno poškodovala. "S hitro in uspešno intervencijo so policisti na relaciji Gančani-Beltinci malo po 20.30 oba storilca prijeli. Ker so obstajali priporni in pridržani razlogi, je bila enemu 18-letnemu storilcu odvzeta prostost in je bil 16. septembra priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor. Osumljeni je kaznivega dejanja ropa, za katerega je predpisana zaporna kazen od enega do desetih let," je povedal komandir Policijske postaje Murska Sobota Tomislav Habulin.

murska-sobota, tiskovna-konferenca, kraje, policijska-postaja
Nataša Juhnov
Tomislav Habulin.

Dodal je, da je bil isti storilec že 14. junija obravnavan za storitev kaznivega dejanja ropa na avtobusni postaji v Murski Soboti, kjer je napadel in pretepel oškodovanca in mu tudi odvzel mobilni telefon in denar. Zoper osumljenega je bila 22. julija podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ropa, za katerega je predpisana zaporna kazen od enega do desetih let.

beltinci pp-murska-sobota tomislav-habulin
Kaj zdaj berejo drugi