vestnik

Neznani storilec, ki je vlomil v dva avtomobila, skušal vlomiti v še več vozil

Vestnik, 12. 10. 2021
PU Murska Sobota
Ukraden Porsche Cayenne.
Črna kronika

Neznani storilec, ki je pred dnevi vlomil v parkirana osebna avtomobila, je odtujil gotovino in darilne bone. Policija svetuje, naj v avtomobilih ne puščamo predmetov.

Kot smo že poročali, so bili policisti 9. oktobra nekaj po 12. uri obveščeni o vlomu v vozilo v Spodnji Ščavnici. Ugotovili so, da je neznani storilec v času od 15.30 do prijave na parkirišču turistične kmetije vlomil v dva osebna avtomobila, od koder je odtujil okoli 400 evrov gotovine in darilne bone. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal vlomiti v še več vozil na istem parkirišču, policisti pa v zvezi s tem nadaljujejo z zbiranjem obvestil. 

Policija občanom svetuje, naj v vozilih ne puščajo predmetov, saj vlomilci najpogosteje vlomijo v vozila, v katerih opazijo različne predmete. Zapirajo naj tudi okna in vrata, vozilo in prtljažnik zaklenejo ter vklopijo alarmno napravo, če je le mogoče, pa naj vozila parkirajo na urejenih parkiriščih. V primeru vloma ali ob pojavu sumljivih oseb v bližini parkiranih vozil naj takoj obvestijo policiste na telefonsko številko 113. 

Poročali pa smo tudi, da so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota včeraj malo pred 15. uro na avtocesti A5, na počivališču bencinskega servisa Petrol - sever v Murski Soboti kontrolirali osebni avtomobil znamke Porsche Cayenne, romunskih registrskih tablic. Pri kontroli vozila in listin je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo odtujeno že julija lani v Romuniji in se nahaja v Interpolovi bazi ukradenih vozil. To je bilo zaseženo in bo po končanem postopku vrnjeno lastniku, zoper voznika, 37-letnega državljana Romunije, pa bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prikrivanje po 217. členu Kazenskega zakonika, so še sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

pums ukradeno-vozilo vlom-v-vozili