vestnik

(NOVE PODROBNOSTI) Ljubosumje mu je omračilo um. Partnerko je zadavil, nato pa še zabodel

Vestnik.si, 11. 9. 2022
Vestnik.si
V Peskovcih na Goričkem se je zgodila družinska tragedija.
Črna kronika

Mitja O., osumljenec uboja, ki se včeraj zgodil v Peskovcih na Goričkem, je kriminalistom priznal svoje dejanje.

Znanih je nekaj novih podrobnosti ostudnega zločina iz Peskovec na Goričkem. 46-letni Mitja O. je včeraj zvečer ubil svojo zunajzakonsko partnerko. Pred zločinom sta se po naših podatkih osumljenec in njegova žrtev sprla in zapletla v prepir. Moškemu je nato ljubosumje omračilo um in je svojo mlajšo partnerko, s katero ima dva mladoletna otroka, zadavil, za povrh pa še zabodel z nožem. Kljub hitri pomoči policistov in medicinskih reševalcev je ženska podlegla poškodbam in umrla.

peskovci, tragedija, uboj, peskovci-na-goričkem
Vestnik.si
Peskovci

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so storilca pridržali takoj po kaznivem dejanju, in zoper njega odredili 48-urno policijsko pridržanje. Predvidoma jutri ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Murska Sobota. Po naših podatkih je Mitja O. kriminalistom priznal in opisal dejanje, ki se je zgodilo v stanovanjski hiši, v kateri sta bila v tem času tudi dva otroka. Sicer otroka nista bila priča krutemu kaznivemu dejanju. Peskovci na Goričkem so tako dan po zločinu zaviti v črno, saj je pokojna veljala za zelo priljubljeno in marljivo osebo.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota sicer še vedno sestavljajo mozaik sobotnega zločina v Peskovcih na Goričkem. Po besedah Suzane Rauš, tiskovne predstavnice murskosoboške policijske uprave, so bili v soboto nekaj po 18. uri policisti obveščeni, da je ena oseba umrla nasilne smrti na območju Policijske postaje Gornji Petrovci. »Po do sedaj zbranih podatkih naj bi moški vzel življenje svoji izvenzakonski partnerki. Osumljenemu je bila na kraju odvzeta prostost ter odrejeno pridržanje. Po do sedaj opravljenem preverjanju policija osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja. Več informacij vam bomo posredovali po vseh zbranih obvestilih,« je sporočila tiskovna predstavnica.

policija peskovci uboj