vestnik

(NOVE PODROBNOSTI) Osumljenca zaprli zaradi ponovitvene nevarnosti. Je 13-letnico spolno zlorabljal več let?

Andrej Bedek, 23. 1. 2021
Nataša Juhnov
Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Murski Soboti je včeraj odredil pripor za 32-letnika.
Črna kronika

32-letnik iz območja Upravne enote Ljutomer je osumljen kaznivega dejanja napada na osebo, mlajšo od 15 let.

Včeraj smo poročali, da je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča Murska Sobota po naših podatkih odredil pripor za 32-letnega moškega iz območja Upravne enote Ljutomer, ki je osumljen kaznivega dejanja napada na osebo, mlajšo od 15 let.

Branko Palatin, predsednik murskosoboškega okrožnega sodišča pa je danes za Vestnik.si potrdil, da je bil za 32-letnika odrejen pripor iz razloga ponovitvene nevarnosti. Palatin je še pojasnil, da gre pri moškemu za specialnega povratnika. Po naših podatkih je namreč v preteklosti že bil obsojen zaradi storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let.

Kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, sicer obravnava 173. člen kazenskega zakonika, ki govori o tem, da »kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom od treh do osmih let.«

Po naših podatkih je Policijska uprava Murska Sobota v četrtek sprejela prijavo o sumu storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Dejanje se je domnevno zgodilo v sredo, 20. januarja, v enem od naselij v Občini Ljutomer, osumljenec pa je domnevno spolno zlorabil 13-letno deklico. Po naših podatkih sredino dejanje ni bil prvi tak primer, ampak naj bi bil isti moški isto žrtev spolno zlorabil že v letih 2020 in 2019.

Ostudna zgodba o spolnem napadu žal ni osamljen primer pedofilije v Pomurju v zadnjem času. Januarja 2019 je pokrajino pretresla žalostna zgodba o osnovnošolki, ki je bila med novoletnimi prazniki žrtev 24-letnega sorodnika. Oktobra 2017 pa so na tri leta in enajst mesecev zapora obsodili 23-letnika iz Murske Sobote, ker je decembra 2014 spolno zlorabil bližnjo sorodnico, mlajšo od 10 let.

policija pedofil pripor