vestnik

(NOVE PODROBNOSTI) S pestmi in brcami nad svojo ženo, nato se je obesil na podstrešju

ABE, 31. 3. 2020
Nataša Juhnov
Zgodilo se je v Bolehnečicih v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici.
Črna kronika

S Policijske uprave Murska Sobota so posredovali podrobnosti včerajšnjega dogodka, povezanega z družinskim nasiljem v Bolehnečicih v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici.

Kot smo že poročali včeraj, so policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota včeraj v Bolehnečicih v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici obravnavali primer družinskega nasilja in nato še samomor. Po besedah Suzane Rauš s PU Murska Sobota je policiste prijava o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru doletela ob 17.30, ob 18. uri pa prijava o samomoru.

bolehnečici, samomor
Nataša Juhnov
Zgodilo se je v Bolehnečicih v Občini Sveti Jurij ob Ščavnici.

»Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 52-letni moški fizično napadel svojo ženo, ki je med dejanjem zbežala iz hiše po pomoč. Po dejanju je kršitelj kraj zapustil in odšel do hiše svojega znanca, kjer je na podstrešju gospodarskega poslopja storil samomor z obešanjem,« je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Kaj je gnalo samostojnega podjetnika, da je dvignil roko nad svojo ženo, ki je bila v nasilju težko poškodovana, bo pokazala preiskava, po naših podatkih pa mu je ljubosumje omračilo um, med nasiljem naj bi bil tudi precej vinjen. Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota po naših podatkih zaradi nasilja v tej družini niso nikoli posredovali, čeprav naj bi bila žena v preteklosti večkrat žrtev fizičnega nasilja 52- letnika.

»Po vseh zbranih obvestilih bo podano poročilo na okrožno državno tožilstvo v zvezi storitve kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe,« je še sporočila tiskovna predstavnica.

policija nasilje