vestnik

(NOVE PODROBNOSTI) So stanovanje v bloku v Kocljevi ulici zažgali zaradi trgovine z mamili?

ABE, 5. 10. 2021
Jure Zauneker
Požar v Kocljevi ulici.
Črna kronika

V torkovem požaru nastalo 30.000 evrov škode. Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota ob požigu preiskujejo še kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota še sestavljajo mozaik požara iz 28. septembra v enem od stanovanj v stanovanjskem bloku v Kocljevi ulici v Murski Soboti. Operativno- komunikacijski center murskosoboške PU je bil prejšnji torek ob 19.34 od Regijskega centra za obveščanje (številka 112) obveščen o požaru v stanovanju v Murski Soboti. Na kraj so odšli gasilci PGD Murska Sobota in policisti.

murska-sobota, požar-v-murski-soboti
Jure Zauneker
Požar v Kocljevi ulici.

murska-sobota, požar-v-murski-soboti
Jure Zauneker
Požar v Kocljevi ulici.

Za Vestnik.si pa smo izvedeli več podrobnosti. Suzana Rauš iz PU Murska Sobota nam je potrdila, da je v primeru požara šlo za kaznivo dejanje požiga. »Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja požara smo kriminalisti in policisti PU Murska Sobota ugotovili, da je v danem primeru bilo izvršeno kaznivo dejanje požiga, ki ga je izvršil zaenkrat neznani storilec. Posledično obravnavamo tudi še kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota še vedno zbiramo obvestila v smeri izsleditve neznanega storilca. Ko bomo zbrali vsa obvestila, bomo na okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti podali kazensko ovadbo. V požaru je nastalo za približno 30.000 evrov škode. Stanovanje je bilo v času požara prazno, zaradi požara pa ni bil nihče poškodovan,« nam je v odgovorih na naša vprašanja zapisala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica murskosoboške PU.

murska-sobota, požar-v-murski-soboti
Jure Zauneker
Požar v Kocljevi ulici.

Po naših podatkih sta se kaznivi dejanji v torek zgodili zaradi neporavnanih računov iz trgovine z mamili in tudi iz osebnih razlogov. 

požar kocljeva-ulica murska-sobota
Kaj zdaj berejo drugi