vestnik

(NOVE PODROBNOSTI) Ure in nakit v vrednosti 200 tisoč evrov, ki so jih policisti zasegli v ponedeljek, so Romuni očitno ukradli v Franciji

ABE, 9. 4. 2021
PU Murska Sobota
Zasežene ure in nakit
Črna kronika

Zaradi obstoja utemeljenih razlogov za sum, da ure in nakit izvirajo iz kaznivega dejanja, storjenega v Franciji, bodo kriminalisti zoper državljana Romunije podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja.

Kot smo že poročali, so policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota v ponedeljek na mejnem prehodu Dolga vas ustavili avtomobil, ki ga je vozil državljan Romunije. Pri pregledu so ugotovili, da voznik in sopotnik prevažata večje število ur in nakita brez dokumentacije, in da voznik osebnega vozila nima vozniškega dovoljenja, so takrat sporočili iz PU Murska Sobota.

policija, simbolna
Jure Zauneker
Policija

Poročali smo še, da so policisti zaradi utemeljenega suma, da ure in nakit izvirajo iz kaznivega dejanja, tovor v skupni vrednosti okoli 200.000 evrov, zasegli. Iz murskosoboške PU so takrat še sporočili, da bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil o izvoru zaseženih predmetov, po ugotovitvi izvora pa bodo podali kazensko ovadbo. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so policisti zasegli tudi osebno vozilo.

Zdaj smo na Vestnik.si prišli do novih podrobnosti. Kot je za našo spletno stran odgovoril Dejan Bagari, vodja OKC PU Murska Sobota, bodo zaradi obstoja utemeljenih razlogov za sum, da ure in nakit izvirajo iz kaznivega dejanja storjenega v Franciji, policisti in kriminalisti PU Murska Sobota zoper tujca, gre za državljana Romunije, podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja.

nakit ure policija romun