vestnik

(NOVE PODROBNOSTI) V Lendavi je v avtomobil trikrat ustrelil, policisti pištole še niso našli

Vestnik.si, 23. 6. 2022
Vestnik.si
Bojan Rous, vodja Sektorja kriminalistične policije murskosoboške PU.
Črna kronika

Policijska uprava Murska Sobota je predstavila podrobnosti ponedeljkovega streljanja v Lendavi.

Operativno  komunikacijski center Policijske uprave (PU) Murska Sobota je v ponedeljek ob 19.47 uri prejel obvestilo o več strelih pred gostinskim lokalom v Lendavi. Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so začeli zbirati obvestila in opravili ogled kraja dejanja, je v današnji izjavi za javnost o dogodku povedal Bojan Rous, vodja Sektorja kriminalistične policije murskosoboške PU. Osumljenec je medtem že končal v priporu. 

policija
Vestnik.si
Bojan Rous, vodja Sektorja kriminalistične policije murskosoboške PU in tiskovna predstavnica pomurske policije Suzana Rauš.

Na podlagi opravljenega ogleda in na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da je tedaj še neznani storilec imel v lokalu verbalni konflikt z lastnikom vozila, nakar je odšel na parkirni prostor in trikrat ustrelil v vozilo oškodovanca in s kraja pobegnil. Policisti in kriminalisti so na podlagi zbranih obvestil in opisu osumljenega in predhodnih ugotovitev utemeljeno sklepali, da gre za 30-letnega moškega iz Upravne enote Maribor, ki sicer živi v Občini Moravske Toplice, zoper katerega so že vodili preiskavo za kaznivo dejanje nasilništva.

»Na podlagi podvzetih ukrepov za izsleditev storilca so policisti in kriminalisti osumljenega prijeli istega dne ob 23.22 uri in mu odvzeli prostost. Po opravljeni hišni preiskavi dne 22.6.2022 je bil ob 18. uri priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi pripornih razlogov in ponovitve nevarnosti za kazniva dejanja povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari in nasilništva. Preiskovalni sodnik je zoper utemeljeno osumljenega odredil pripor,« je še dejal Rous in dodal, da je 30-letnik imel dovoljenje za posest orožja (dveh pištol). Medtem je eno že prodal, drugo pa policisti še iščejo. 

policija sodišče
Kaj zdaj berejo drugi