vestnik

Od kod se je v kombiju znašlo 1,8 milijona evrov?

ABE, 14. 7. 2019
PU Murska Sobota
Komu je bil namenjen zasežen denar? 
Črna kronika

Policisti še vedno preiskujejo izvor gotovine, ki so jo dvema Madžaroma že 28. aprila zasegli na pomurski avtocesti. 

»Kriminalistična preiskava še poteka,« je bilo vse, kar je Dejan Bagari s Policijske uprave Murska Sobota odgovoril na naše vprašanje, ali so morda že ugotovili izvor denarja, ki so ga 28. aprila zasegli na pomurski avtocesti.

003788f0067ac95453f91fb13718afab
PUMS


Za zdaj več informacij na murskosoboški policijski upravi ne dajejo, intenzivno pa po naših podatkih nadaljujejo z zlaganjem mozaika, od kod Madžaroma, starima 24 in 28 let, toliko gotovine in tudi, zakaj sta jo v škatlah med torbicami prevažala brez kakršnih koli dokumentov o izvoru denarja oziroma potrebnih dovoljenj. Ena od možnosti je tudi ta, da naj bi bil denar iz Italije namenjen na Madžarsko za plačilo delavcev in blaga iz Azije za izdelavo torbic, ki so jih prodali na Apeninskem polotoku.


Tujca sta se v tovornem kombiju že 28. aprila vozila po avtocesti proti Pincam in meji z Madžarsko, ko so ju v povsem rutinskem nadzoru prometa na počivališču Dolinsko pod drobnogled vzeli policisti. V tovornem delu vozila so bile zložene kartonske škatle, ko pa je stekel pregled tovora, se je kmalu izkazalo, da v škatlah niso le torbice, ampak tudi denar. Ker tujca nista vedela ali želela razložiti, od kod jima toliko gotovine, povrh vsega nista imela nobenega dokumenta, s katerim bi lahko upravičila prevoz tolikšne vsote denarja, so si policisti od murskosoboškega sodišča priskrbeli odredbo za preiskavo tovornega vozila. In preiskava je bila zadetek v polno, kajti modrouniformiranci so v škatlah našli pravcate svežnje bankovcev po 10, 20, 50 in 100 evrov.


Ena od možnosti je tudi ta, da naj bi bil denar iz Italije namenjen na Madžarsko za plačilo delavcev in blaga iz Azije za izdelavo torbic, ki so jih prodali na Apeninskem polotoku.

Na Policijski upravi Murska Sobota so si po naših podatkih morali izposoditi celo bančni stroj, da so lahko prešteli vso gotovino. Na koncu je bilo te za 1,8 milijona evrov. Ko so policisti končali postopek, so oba Madžara sicer izpustili na prostost.
PUMS
denar gotovina avtocesta štetje denarja policija
Kaj zdaj berejo drugi