vestnik

Odpuščena pravnica: Sodba predvidoma čez mesec dni  

ABE, 16. 1. 2019
Nataša Juhnov
Delovno sodišče je ponovno ugotavljalo, zakaj so v upravi soboške občine odpustili eno od zaposlenih.
Črna kronika

Nekdanja pravna svetovalka Občine Murska Sobota Sabina Gutalj s tožbo še enkrat zahteva vrnitev na delovno mesto. 

Na delovnem sodišču v Mariboru so vnovič obravnavali tožbo, v kateri Sabina Gutalj, nekdanja vodja oddelka za splošne zadeve in pravni svetovalki v upravi Mestne občine Murska Sobota (MOMS) zahteva, da jo vrnejo nazaj na delovno mesto. Mestna občina je Gutaljevo odpustila aprila 2015 z očitkomdomnevnega trpinčenje ene od podrejenih sodelavk.


a928e3a48fc9778923352f79d2b0a77c
Nataša Juhnov
Sabina Gutaljeva še vedno vztraja, da je bila žrtev zamenjave občinske oblasti, ker je bila desna roka nekdanjega župana Antona Štihca.


Odpuščena uslužbenka je aprila 2017 v prvi tožbi na delovnem sodišču uspela v nameri, da jo morajo ponovno vzeti v službo in ji povrniti vse plače z obrestmi od aprila 2015, a sodba ni obstala. Po pritožbi murskosoboške občine je februarja 2018 višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani razveljavilo sodbo, ta teden pa se je v Mariboru začelo novo sojenje.


Gutaljeva še vedno vztraja, da je bila žrtev zamenjave občinske oblasti, ker je bila desna roka nekdanjega župana Antona Štihca, murskosoboški župan Aleksander Jevšek pa ji je že večkrat ugovarjal, da ne gre za maščevanje.
Sodnica Mojca Dubravica je na ponovljenem sojenju opravila le eno obravnavo in napovedala, da bo sodbo izdala predvidoma čez mesec dni.

Nataša Juhnov
Murskosoboški župan Aleksander Jevšek pravi, da ne gre za maščevanje. 
sabina gutalj aleksander jevšek tožba sojenje
Kaj zdaj berejo drugi