vestnik

Odpuščeno policistko in tekmovalko Kmetije izdala GPS naprava

Vestnik.si, 9. 4. 2020
Nataša Juhnov
V elektronski plačilni nalog je Marjana Van tako zapisala, da je 31. julija 2018 Ivan Celcer v središču Maribora storil prekršek ob 12.50, GPS-naprava, ki jo imajo vsa policijska vozila, pa je policistko izdala, da je s službeno škodo takrat patruljirala v Malečniku.
Črna kronika

Zdaj že nekdanja policistka Marjana Van iz Podgradja pri Ljutomeru ni priznala krivde, da je Mariborčanu podtaknila prometni prekršek.

Nekdanja policistka Marjana Van iz Podgradja pri Ljutomeru je na okrajnem sodišču v Mariboru zanikala, da je 31. julija 2018 Mariborčanu Ivanu Celcerju podtaknila prekršek. Vanova, ki je obdolžena kaznivih dejanj zlorabe položaja in ponarejanja listine, vztraja, da je Mariborčanu zaradi neuporabe varnostnega pasu izdala plačilni nalog. Na sodišču je še zatrdila, da je Celcarja imela v policijskem postopku, je poročal Večer.

stop
Nataša Juhnov
Vanova, tudi nekdanja tekmovalka v resničnostnem šovu Kmetija, je zaradi tega izgubila službo, zaradi storitve dveh kaznivih dejanj pa se zdaj mora zagovarjati še na sodišču.

V elektronski plačilni nalog je Vanova tako zapisala, da je 31. julija 2018 Celcer v središču Maribora storil prekršek ob 12.50, GPS-naprava, ki jo imajo vsa policijska vozila, pa je policistko izdala, da je s službeno škodo takrat patruljirala v Malečniku. Da ga ni imela v postopku, so nadzorniki ugotovili tudi ob pregledu zapisnika o izvajanju kontrole prometa in meritev hitrosti z ročnim laserskim merilnikom, kar je Vanova v Malečniku 31. julija 2018 počela med 12.30 in 13.30.

sojenje, andrej-bukovec, simbol, sodišče
Nataša Juhnov
Sodišča od 16. marca namreč opravljajo naroke in odločajo samo v nujnih zadevah, primer Van pa ni nujna zadeva.

Vanova, tudi nekdanja tekmovalka v resničnostnem šovu Kmetija, je zaradi tega izgubila službo, zaradi storitve dveh kaznivih dejanj pa se zdaj mora zagovarjati še na sodišču. Sojenje se je začelo 12. marca, kdaj se bo nadaljevalo, pa ob odvisno od razmer zaradi koronavirusa. Sodišča od 16. marca namreč opravljajo naroke in odločajo samo v nujnih zadevah, primer Van pa ni nujna zadeva.

sojenja policija