vestnik

Otrokovo življenje ni (bilo) ogroženo, kriminalisti še zbirajo obvestila

ABE, 14. 8. 2019
Nataša Juhnov
Zgodilo se je v Ižakovcih. 
Črna kronika

Po sobotnem dogodku v Ižakovcih je enoletni otrok še vedno na zdravljenju v UKC Ljubljana, vendar je njegovo zdravstveno stanje po naših podatkih stabilno. Kriminalisti zdaj ugotavljajo, kaj je šlo narobe, ko naj bi bil otrok skoraj utonil v bazenu na domačem dvorišču.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota o sobotnem dogodku v Ižakovcih, ko naj bi se bil v otroškem bazenu skoraj utopil enoletni otrok, zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Otrok je bil včeraj še vedno na zdravljenju v UKC Ljubljana, vendar je njegovo zdravstveno stanje stabilno, in po naših podatkih ni več v smrtni nevarnosti, kot so v soboto po dogodku sprva poročali s Policijske uprave Murska Sobota.


b623fb454e14cea1fcd383c64d4e28ae
Andrej Petelinšek
Voda ponuja užitke, a skriva tudi nevarnosti. Slika je ilustrativna.


Po naših podatkih se naj bi bil dogodek zgodil na dvorišču zaradi spleta nesrečnih okoliščin. Eden od staršev je domnevno čistil večji bazen, medtem ko je v otroškem bazenu na dva otroka pazil drug starš. Slednji je po naših podatkih za trenutek odšel v hišo, in naročil partnerju, naj popazi na oba otroka. Ta naj bi bil to preslišal. Ko se je iz hiše vrnil nazaj na dvorišče, pa je enoletni otrok menda ležal v bazenu. Starši so otroka nato potegnili iz vode in poklicalinujno medicinsko pomoč.Otrok je po dogodku domnevno bil pri zavesti, njegovo življenje sicer naj ne bi bilo nikoli ogroženo.

Ižakovci policija bazen utopitev