vestnik

(VIDEO) Palice v poljih koruze: Ovadeni osumljenec je 46-letni moški iz območja Lenarta

M. V., 2. 6. 2020
Marina Vrbnjak
Komandir PP Gornja Radgona
Črna kronika

Komandir Aleksander Kreslin je danes predstavil uspešno preiskana kazniva dejanja poškodovanj tuje stvari – kombajnov, ki so se leta 2019 vrstila na širšem radgonskem območju.

Kot je povedal komandir, gre za 46-letnega moškega doma iz območja Upravne enote Lenart. Storitev kaznivih dejanj se mu dokazuje na podlagi najdenih sledi na kraju kaznivih dejanj. Dejanj ni priznal, očitajo pa mu poškodovanje enajstih delovnih strojev. Materialna škoda, ki je nastala s temi kaznivimi dejanji znaša okoli 66 tisoč evrov.

Izjavo si lahko ogledate v videu:

Naj spomnimo, v lanskem letu je neznanec med koruzo večkrat nastavil inox cevi, obdane s posebnim trakom. »Inox cevi v debelini dveh centimetrov posadijo na samo koruzo. To se dogaja že zadnja štiri leta in o tem smo ves čas opozarjali policijo in podajali prijave,« so takrat povedali prizadeti kmetje. Na dogajanje se je takrat odzvala tudi ministrica za kmetijstvo dr. Aleksandra Pivec, ki je ostro obsodila vsakršna zlonamerna dejanja, ki škodujejo kmetom in njihovem premoženju. Poleg materialne škode, ki jim je bila povzročena, so bili kmetje izpostavljeni tudi smrtni nevarnosti. 

Preberite še: Nastavljanje železnih palic: Kaže, da je bil na delu objestnež, ki je želel škodovati nekdanji družini

policija kombajn storilec
Kaj zdaj berejo drugi