vestnik

Pijan zletel s ceste in pristal na njivi; iz delovnih strojev kradli gorivo in opremo

Vestnik, 19. 11. 2018
Leon Novak
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V soboto so neznanci kradli iz delovnih strojev. V nedeljo pa je voznik pijan in zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča.

Kot sporočajo s PU Murska Sobota, je voznik včeraj ob 0:31 narelaciji Razkrižje – Mota z osebnim avtomobilom zapeljal s ceste. Pri tem si ni poškodoval. Z ogledom kraja prometne nesreče so ljutomerski uniformiranci ugotovili, da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča na njivo


Preizkus alkoholiziranosti pa je pri vozniku pokazal kar 0,94 mg/l. Zoper voznika bodo policisti vložili obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Iz delovnih strojev kradli gorivo, opremo in orodje

Kot je še zapisala tiskovna predstavnica, je patrulja PP Murska Sobota v soboto ob 22:11 na gradbišču v bližini Murske Sobote opazila vozilo, ki je sunkovito zapeljalo s ceste. Policista sta vozilo zaustavila in izvedla postopek, kasneje so z zbiranjem obvestil ugotovili, da so se tri osebe pripeljale na gradbišče, kjer so pristopili do parkiranega valjarja v lasti gradbenega podjetja.Na delovnem stroju je eden izmed osumljencev odvil pokrov na rezervoarju goriva, vstavil daljšo cev in pričel s pretokom goriva v rezervoar svojega vozila. Druga osumljena pa sta v tem času pristopila do delovnega stroja bagerja in iz njega odtujila več orodja in opreme


Osumljencem so bili odtujeni predmeti zaseženi. Materialna škoda je za okrog 550 evrov.Zoper storilce bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje velike tatvine po členu 205/I-2 KZ-1, so še zapisali.


1692b418633525389e34077b87c72508
Andrej Petelinsek
Fotografija je simbolična.

kronika policija