vestnik

Pijana voznika povzročila dve prometni nesreči

Vestnik, 20. 11. 2018
Sašo Bizjak
Fotografija je simbolična. 
Črna kronika

Izven naselja Lomanoše ter na relaciji Bratonci – Dokležovje sta se zgodili prometni nesreči, vzrok zanju pa je bila opitost voznikov. 

Iz Policijske uprave Murska Sobota sporočajo, da se je včeraj, malo po pol peti popoldan, na relaciji Bratonci – Dokležovje zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili.Z ogledom krajaprometne nesreče so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila naravnem delu ceste zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del predseboj vozečega osebnega avtomobila. Povzročitelj je bil lahko telesnopoškodovan. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti pri povzročitelju jepokazal 0,90 mg/l. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba za kaznivodejanje Nevarne vožnje v cestnem prometu.
V večernih urah pa je voznik osebnega avtomobilaizven naselja Lomanoše zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča po klancu navzdol, v levemovinku zapeljal desno izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo na streho.Voznik se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Rezultat preizkusaalkoholiziranosti je pokazal 0,55 mg/l.

Za volan le trezni

Policija zato voznike ponovno poziva, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo letrezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo vcestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, alipa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev.
temno prometna nesreča PU MS
Kaj zdaj berejo drugi