vestnik

Pod vplivom alkohola vozil otroka in grozil policistom

Vestnik, 18. 5. 2020
Nataša Juhnov
Vozniki vozili pijani. Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V petek in soboto so pomurski policisti obravnavali več voženj pod vplivom alkohola.

Kot sporočajo s PU MS, sta policista PP Gornji Petrovci minulo soboto, malo po 20. uri, med kontrolo cestnega prometa v naselju Kuzma imela v postopku voznika avtomobila, ki je na sovoznikovem sedežu vozil triletnega otroka in je pred policijskim postopkom na naslovu bivanja kršil javni red in mir. "Osumljeni na kraju ni upošteval zakonitih ukazov policistov, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Po uporabi prisilnih sredstev je osumljeni policistoma začel resno groziti, da ju bo pretepel in ubil. Zoper osumljenega je bilo odrejeno pridržanje," so zapisali. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,96 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper osumljenega pa bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Oba voznika pijana

V petek, okrog enajste ure zvečer, pa je v Gederovcih pijan voznik osebnega avtomobila povzročil prometno nesrečo. "Voznik osebnega avtomobila v križišču z regionalno cesto ni upošteval prometnega znaka in je zapeljal na regionalno cesto, zato je v njegovo vozilo trčil drug voznik osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal 0,76 mg/l alkohola, pri drugem udeležencu pa 0,51 mg/l alkohola," so zapisali. Zoper povzročitelja bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nevarne vožnje, udeležencu pa bo izdan plačilni nalog. Oba voznika sta bila v prometni nesreči lažje telesno poškodovana, pri tem je nastalo približno 13.000 evrov škode.


Kolesar pod vplivom alkohola

Prav tako v petek, okrog 21. ure, je kolesar v Lutvercih zapeljal na rob vozišča, izgubil oblast nad kolesom in padel. Zdravniške pomoči ni iskal. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,30 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Izdan mu bo plačilni nalog.

Ob tem policisti voznike znova pozivajo, naj ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni, dosledno upoštevajo cestno prometne predpise, prilagodijo hitrost svoje vožnje, upoštevajo varnostno razdaljo in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu. Za varno udeležbo v cestnem prometu sta nujna previdnost in strpnost vseh udeležencev.

pums kronika alkohol