vestnik

Po dveh letih končali s preiskavo, kriminalisti ovadili kasaško družino

Andrej Bedek, 12. 2. 2020
Nataša Juhnov
Hišna preiskava je potekala 23. januarja 2018 na sedežu podjetij MS Ključarovci in Agrinspe v Ključarovcih pri Ljutomeru.
Črna kronika

Prleška podjetniška in konjerejska družina Slavič iz Ključarovec osumljena davčne zatajitve. Utajili naj bi bili 6,1 milijona evrov davka. Slavičevi ne vedo, česa so osumljeni, verjamejo pa, da ovadba nima trdnih temeljev.

Po odmevnih hišnih preiskavah 23. januarja 2018 na sedežu podjetij MS Ključarovci in Agrinspe v Ključarovcih pri Ljutomeru, ki sta obe v lasti znane prleške podjetniške ter konjerejske in kasaške družine Slavič, so murskosoboški kriminalisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve ovadili dva družinska člana Slavičevih in njihovi pravni osebi.

1bb0152ba928444b5a3c7416d55df595
Nataša Juhnov
Hišna preiskava je potekala 23. januarja 2018 na sedežu podjetij MS Ključarovci in Agrinspe v Ključarovcih pri Ljutomeru.

MS Ključarovci in Agrinspe sta (bili) v lasti družine Slavič, dva od družinskih članov pa sta osumljena, da sta od leta 2016 dalje sojo iz pristanišča v nemškem Hamburgu neposredno dostavljala naročnikom na Dansko, z dokumentacijo pa prikazovala, kot da sta jo na Dansko izvozila iz Slovenije. Kriminalisti so v preiskavi dognali, da naj bilo utajenih 6,1 milijona evrov davka, precej poslov s sojo pa naj bi bilo celo navideznih. Slavičevi so informacijo o končani kriminalistični preiskavi in podanih ovadbah dobili od nas. Za Vestnik.si pa so sporočili, da ne vedo, česa so osumljeni, vendar verjamejo, da ovadba nima trdnih temeljev.

Več o tem, na podlagi česa so kriminalisti prišli do svojih ugotovitev, s kakšnimi posli so se Slavičevi ukvarjali v tujini in kako komentirajo policijske in davčne postopke proti njim pa v novem, četrtkovem Vestniku.

ovadba policija marko-slavič