vestnik

(PODROBNOSTI) 28-letni voznik osebnega avtomobila pri Satahovcih odvzel prednost 60-letnemu mopedistu, ki je umrl na kraju nesreče

Vestnik.si, 15. 6. 2022
Vestnik.si
Prometna nesreča s smrtnim izidom pri Satahovcih.
Črna kronika

Policijska uprava Murska Sobota po ogledu kraja tragične prometne nesreče sporočila ugotovitve.

Danes se je malo pred 16. uro zgodila prometna nesreča v križišču za naselje Satahovci na cesti od naselja Krog v smeri Tišine, v kateri je umrl voznik mopeda. Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zavijal levo v smeri naselja Satahovci in odvzel prednost vozniku mopeda, kateri je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Zdravnik je na kraju potrdil smrt 60-letnega voznika mopeda.


Povzročitelja čaka kazenska ovadba


Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožnega državnega tožilca. Zoper 28-letnega voznika osebnega avtomobila bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo, dodajajo v soboški policijski upravi.

Pokojni udeleženec prometne nesreče je letošnja tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah in to v dobrem tednu dni. V enakem obdobju lanskega leta je bilo sedem smrtnih žrtev prometnih nesreč, zato pomurski policisti vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo, da naj vozijo previdno ter zbrano in hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti. Posebna pozornost naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil, še poudarjajo pomurski policisti.

prometna-nesreča policijska-uprava-murska-sobota smrtna-žrtev tragična-nesreča
Kaj zdaj berejo drugi