vestnik

Pogojna kazen za otrokovo smrt

ABE, 25. 10. 2018
Sašo Bizjak
Prometna nesreča. Fotografija je simbolična. 
Črna kronika

Madžaru, ki je 1. julija 2016 na pomurski avtocesti povzročil prometno nesrečo, leto dni pogojne zaporne kazni. Leto dni v Sloveniji tudi ne bo smel voziti vozil z dovoljenjem kategorije B.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti je potekal predobravnavni narok, na katerem je 68-letni Madžar Lajos Orosz priznal, da je 1. julija 2016 na avtocesti med Mursko Soboto in Lendavo pri izvozu Dolga vas zakrivil prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval 4-letni otrok, ki je tri dni kasneje umrl v UKC Ljubljana.

Orosz je usodnega dne svoj kombi ustavil pri avtocestnem odcepu Dolga vas in gledal, kje mora zaviti z avtoceste, ko je vanj trčil voznik osebnega avtomobila z romunskimi registracijami.


Madžarski državljan je po dogovoru s tožilstvom v zameno za milejšo kazen priznal krivdo. Dobil je leto dni pogojne kazni zapora s preizkusno dobo treh let, ob tem pa 12 mesecev v Sloveniji ne bo smel voziti vozil, za katera je potrebna B kategorija vozniškega dovoljenja.


Orosz je usodnega dne svoj kombi ustavil pri avtocestnem odcepu Dolga vas in gledal, kje mora zaviti z avtoceste, ko je vanj trčil voznik osebnega avtomobila z romunskimi registracijami. Trije ljudje so bili v romunskem avtomobilu poškodovani, štiriletni otrok, ki ni bil pripet v otroškem sedežu, pa je umrl.

Amzs
Če bi bil otrok v nesreči sedel v ustreznem otroškem sedežu, posledice nesreče gotovo ne bi bile tako hude. 
temno prometna nesreča smrtna žrtev avtocesta
Kaj zdaj berejo drugi