vestnik

Pogojna kazen za poljska kurirja

ABE, 11. 10. 2019
Nataša Juhnov
Policisti so Poljaka privedli na sodišče, kjer so ju obsodili. Slika je simbolična.
Črna kronika

V pospešenem kazenskem postopku sta bila na murskosoboškem okrožnem sodišču obsojena Poljaka, ki so ju v sredo v Dolnjem Lakošu ujeli v ukradenih prestižnih avtomobilih.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so na Okrožno sodišče v Mursko Soboto privedli dva Poljaka, stara 36 in 43 let. Poljska državljana so prijeli v sredo v Dolnjem Lakošu, vsakega v enem od avtomobilov, Toyoti in Lexusu, ki sta bila septembra ukradena v Italiji. Poljaka sta bila kurirja, ki morala jeklena konjička proti plačilu spraviti na Poljsko, vendar jima je načrt padel v vodo.

ukradeno-vozilo, dolnji-lakoš
PUMS
Toyota je bila ukradena septembra v Italiji.

Kot so za Vestnik.si sporočili z murskosoboškega sodišča, sta bila Poljaka po privedbi obravnavana v pospešenem kazenskem postopku. Vsak od tujcev je bil obsojen na osem mesecev zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let. Če v dveh letih ne izvršita novega kaznivega dejanja, potem jima ne bo treba v zapor.

ukradeno-vozilo, dolnji-lakoš
PUMS
Lexus je bil prav tako ukraden v Italiji.

S pospešenim kazenskim postopkom sicer sodišča hitreje rešujejo predvsem postopke zoper tujce, ki so pri nas izvršili kaznivo dejanje.

poljaka policija sodišče