vestnik

(NOVE PODROBNOSTI) Stari razgrajač že za rešetkami, zaradi napada na policista je bil takoj obsojen na pol leta zapora

ABE, 25. 5. 2020
Vestnik.si
Policisti so ga obvladali komaj tako, da so ga morali kar trije vkleniti na tleh.
Črna kronika

Stari znanec policistov Anton Makar iz Sebeborec v petek razgrajal v Murski Soboti.

Policijske sirene, ki jih je bilo mogoče slišati v petek popoldan v Slovenski ulici v Murski Soboti, so tulile zaradi Antona Makarja iz Sebeborec. Makar, ki je že stari znanec policistov, je namreč kršil javni red in mir v dveh lokalih, se nato upiral policijski aretaciji, enemu od policistov pa zagrozil, da ga bo ustrelil. Policisti so ga obvladali komaj tako, da so ga morali kar trije vkleniti na tleh. Med policijskim pridržanjem so Makarja nato odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča Murska Sobota, ki je zanj odredil pripor.

policija, anton-makar
Vestnik.si
Policisti so ga obvladali komaj tako, da so ga morali kar trije vkleniti na tleh.

Sebeborčan se je v središču pozornosti znašel že v začetku maja, ko si je kar z bližnjega daljnovoda na črno napeljal elektriko do svoje hiše in tako zanetil požar. Iz goreče hiše so ga takrat rešili gasilci. Med drugim pa je bil Makar recimo v letu 2018 kar 21-krat obravnavan zaradi nasilnih kaznivih dejanj in kršitev javnega reda in miru.

Že so ga obsodili

Iz Okrožnega sodišča Murska Sobota so na naše poizvedovanje odgovoril, da je bil proti Antonu Makarju po policijski privedbi na sodišče opravljen tako imenovani pospešeni kazenski postopek zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti. Makar je v postopku krivdo priznal, izrečena pa mu je bila kazen 6 mesecev zapora, so za Vestnik.si sporočili s sodišča.

policija kriminal anton-makar sebeborci
Kaj zdaj berejo drugi