vestnik

Policija poziva motoriste, naj na cestah poskrbijo za varnost

Vestnik, 20. 4. 2020
Mojca Smolič
Fotografija je simbolična
Črna kronika

Pomurski policisti so minulo soboto okrog 15.30 obravnavali prometno nesrečo v Renkovcih, v kateri se je voznik neregistriranega motornega kolesa hudo telesno poškodoval.

Zaradi neprilagojene hitrosti je v blagem levem ovinku zapeljal v desni jarek in trčil v kovinski drog ulične razsvetljave. Med vožnjo voznik ni uporabljal varnostne čelade. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog in poročilo na okrožno državno tožilstvo. 

Policija ob tem ponovno poziva vse motoriste, da poskrbijo za varnost, če res morajo na nujno pot. Vseeno svetujejo, naj se na pot ne odpravljajo, če to res ni nujno. "Kljub vsesplošnim pozivom, naj ljudje ostanejo doma, če nimajo nujnih in neodložljivih podatkov, je opaziti, da se je, tudi zaradi lepega vremena, povečalo število motoristov na cestah," so še zapisali policisti Policijske uprave Murska Sobota. Vse voznike enoslednih vozil zato opozarjajo, naj bodo pri vožnji v začetnih dneh motoristične sezone še posebej previdni in pozorni ter naj upoštevajo cestno prometne predpise, predvsem pa naj uporabljajo zaščitno opremo. Na večjo prisotnost motoristov v cestnem prometu opozarjajo tudi ostale udeležence. 

motorist prometna-nesreča Renkovci