vestnik

Policija ujela storilca: V Veržeju in Trnovski vasi je ropal Ižakovčan

Andrej Bedek, 20. 12. 2019
Jure Zauneker
Rop v poštni poslovalnici v Veržeju je izvršil že stari znanec policije, doma naj bi bil iz Ižakovec.
Črna kronika

Policijska uprava Maribor je danes razkrila okoliščine ropa poštnih poslovalnic v Trnovski vasi pri Ptuju in Veržeju. Poročala je o istem roparju, ki je doma iz Prekmurja.

Policisti in kriminalisti Policijskih uprav Maribor in Murska Sobota so sestavili mozaik, kdo je ropal 20. novembra in 12. decembra v poštnih poslovalnicah v Veržeju in Trnovski vasi pri Ptuju. Na Policijski upravi Maribor je bila danes tiskovna konferenca, kjer bodo predstavili ugotovitve policijske preiskave obeh ropov. Policija bo po naših podatkih poročala o istem roparju, ki je doma iz Pomurja oziroma o storilcu, ki je že stari znanec policistov. Zaradi nezakonitih dejanj je že odslužil zaporne kazni. Domnevni ropar ima po neuradnih, a zanesljivih podatkih bivališče v Ižakovcih, pred ropoma v Veržeju in Trnovski vasi pa sicer naj ne bi bil več živel v vasi ob reki Muri, ampak v vasi na območju Občine Murska Sobota. 

Rop pošte Veržej 1
PU Murska Sobota
Storilec ropa v Veržeju, kot ga je upodobil fotorobot.

Okrožno državno tožilstvo na Ptuju je za Vestnik.si potrdilo, da so od Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor prejeli ovadbo, povezano z ropom v Trnovski vasi. Po ropu pošte, ki se je zgodil 12. decembra, je po naših podatkih nato stekla intenzivna kriminalistična preiskava, v kateri so prišli na sled tudi storilcu, ki je domnevno izvršil rop v Veržeju.

veržej, rop-pošte
Jure Zauneker
Policisti so takoj po ropu 20. novembra v Veržeju tudi s cestnimi blokadami iskali storilca.

Pred tednom dni, v petek, 13. decembra, so mariborski kriminalisti osumljenca privedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Ptuj. Ta je sledil zahtevi tožilstva, da je osumljeni zrel za pripor. Ižakovčan je zaradi ponovitvene nevarnosti tako končal v 30-dnevnem priporu. Več bo seveda znanega po novinarski konferenci mariborske policijske uprave.

Dejanji izvršil tik pred zaprtjem

Osumljeni moški iz Ižakovec je v Veržeju poštni uslužbenki zagrozil s pištolo in odnesel 6800 evrov gotovine, a se je denar zaradi varovalnega sistema obarval, zato ga je med begom odvrgel. Policisti so storilca iskali tudi s pomočjo fotorobota. V Trnovski vasi je rop prav tako izvršil tik pred zaprtjem poštne poslovalnice okoli 17. ure. Nato je stekla policijska akcija, kmalu zatem so ga prijeli policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor.

policija veržej rop pošta