vestnik

Policiste zvabili v Tišinsko ulico, za 20 tisoč evrov cigaret pa nato ukradli v Noršinski ulici?

Andrej Bedek, 12. 12. 2019
Nataša Juhnov
Policija. Slika je simbolična.
Črna kronika

V torek sta se v Murski Soboti zgodila dva vloma, ki pa bi bila morda lahko celo med seboj povezana.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota še sestavljajo mozaik dveh vlomov, ki sta se zgodila v torek zvečer, 10. decembra, po 23. uri. Takrat so prejeli dve prijavi. Policiste in kriminaliste je po naših podatkih naprej dosegla novica o vlomu v avto hišo v Tišinski ulici v Murski Soboti. In nato še o vlomu v skladiščne prostore v Noršinski ulici. Iz avto hiše, ki sicer med drugim trguje s prestižnimi avtomobili, so tatovi odnesli samo tri komplete avtomobilskih preprog, iz skladišča pa tobačne izdelke.

Murskosoboški policisti in kriminalisti višino škode še ugotavljajo, po naših podatkih pa je škoda, nastala med vlomom v prodajalno avtomobilov, manj kot 500 evrov, medtem ko naj bi bilo v Noršinski ulici ukradeno za okoli 20 tisoč evrov cigaret in tobaka.

f0b2f672c7cc3c7888a6b2e1321cf70c
Jure Zauneker
Tatvina denarja iz bankomata v Beltincih.

So policiste in kriminaliste tatovi zvabili v Tišinsko ulico, da bi lahko opravili »večji« podvig v Noršinski ulici? To je po naših podatkih eno od vprašanj, ki so si ga med preiskavo zastavili na Policijski upravi Murska Sobota. In še: Zakaj so tatovi, ki so plenili v avto hiši, ukradli le preproge? Zakaj se niso dokopali do ključev razstavljenih novih in rabljenih avtomobilov v salonu in pred njim? Odgovore bo dala policijska preiskava. Upajmo.

prosenjakovci, bankomat, razstreljen-bankomat, nlb
Nataša Juhnov
Napad na bankomat v Prosenjakovcih.

Trgovina s tobačnimi izdelki v Noršinski ulici je bila tarča tatov že lani avgusta. Kaj je po več kot enem letu pokazala ta policijska preiskava, smo postavili vprašanje na murskosoboško policijsko upravo. Odgovor še čakamo.

Da je Pomurje na zemljevidu dobro izurjenih in podučenih kriminalnih združb, ki vlamljajo v trgovine s tobačnimi izdelki in bencinske servise, smo sicer poročali že večkrat. Štirinajstega novembra letos je bilo tako vlomljeno v bencinski servis v Tišinski ulici, a so tatovi odšli praznih rok, saj so jih pregnale alarmne naprave.

Še vedno pa nista preiskana napada na bankomata v Beltincih in Prosenjakovcih, kot tudi ne nedavni vlom v Kompasovo trgovino v Kuzmi. Za naštetimi kaznivimi dejanji naj bi bile stale zelo organizirane kriminalne skupine, pravijo dobro obveščeni.

kuzma, komas-shop, free-shop
Nataša Juhnov
V ta objekt je bilo vlomljeno v Kuzmi.

Vsi trije primeri – oba bankomata in kuzemska trgovina – so opomnili tudi na kadrovsko podhranjenost pomurske policije. Bo taka ugotovitev tudi v primeru torkovih vlomov? Na Policijski upravi Murska Sobota ob tem zagotavljajo, da kadrovski manko policistov ne vpliva na varnost v regiji. Sicer po statističnih podatkih policije v Pomurju živimo varno. Dobro obveščeni še pravijo, da so nekaj številke, a drugo realno stanje.

policija vlomi murska-sobota