vestnik

Policisti na Goričkem zasegli 70 rastlin zelene barve in našli prirejen prostor za gojenje konoplje. Podali bodo kazensko ovadbo, predvidena je zaporna kazen

Vestnik.si, 31. 5. 2022
PU Murska Sobota
Policisti so opravili hišno preiskavo pri 41-letniku.
Črna kronika

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so na podlagi odredbe sodišča minulo nedeljo opravili hišno preiskavo pri 41-letnem občanu iz območja Policijske postaje Gornji Petrovci. Zasegli so drogo in predmete za pridelavo in gojenje.

Kot je sporočila tiskovna predstavnica pomurskih policistov Suzana Rauš, je bil v hišni preiskavi najden posebej prirejen prostor za gojenje prepovedanih rastlin konoplje, zasegli pa so 70 sadik rastlin zelene barve v velikosti od pet do 90 centimetrov, okrog 300 gramov posušenih rastlinskih delcev v vakuumsko zapakirani PVC vrečki in predmete za pridelavo in gojenje. 

hišna-preiskava, konoplja
PU Murska Sobota
Policisti so opravili hišno preiskavo pri 41-letniku.

"Po opravljeni analizi in pozitivnem rezultatu bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog," tako Rauševa. Za to kaznivo dejanja je predpisana zaporna kazen od enega do deset let. 

hišna-preiskava pp-gornji-petrovci konoplja zaseg